3x Sperziebonen erbij

3x Sperziebonen erbij

3x Sperziebonen erbij

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

Bonenrolletjes:sperziebonen,Coburgerham, zout.

Bonenhussel: 10 sjalotjes, 3 takjes tijm, 500 gr sperziebonen,1 teen knoflook, peterselie.

Gemengde bonen: 350 gr sperziebonen, 175 gr diepvrieserwtjes,1 blik- reuzen of boterbonen
1 klein uitje,olie, créme fraîche, tomatenpesto.

Bereiden

Bonenrolletjes: haal rechte, even lange, sperziebonen af, kook ze 6 minuten in water met zout en giet ze af. Vorm van 8-15 sperziebonen, afhankelijk van de dikte, een bosje, wikkel er een dun plakje Coburgerham omheen (even bijsnijden) en bak, eerst op de naad en dan op de andere kant, het spek knapperig.
.
Bonenhussel: pel 10 slalotjes en halveer ze, stroop de blaadjes van 3 takjes tijm, haal 500 gr sperziebonen af en halveer ze diagonaal. Roerbak in 2 el boter de uitjes zacht en glazig, schep de bonen en tijm erbij en roerbak 5 minuten, knijp er 1 teen knoflook boven uit. Strooi er naar smaak wat zout en peterselie over.

Gemengde bonen:Haal 350 gr sperziebonen af, snijd ze in schuine stukjes en kook ze met 175 gr diepvrieserwtjes 5 minuten. Warm 1 blik reuzen- of boterbonen mee. Fruit een gesnipperd uitje in wat olie, schep de bonen erdoor. Meng 4 el créme fraîche met 4 el tomaten pesto en schep dit op de bonen. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus